

רופא שיניים מנוסה אשר בודק את מצבן של השיניים ובוחן את צילומי הרנטגן שלהן, מבין על פי מצבה של כל שן איזה טיפול יש לבצע בה. כאשר מדובר בחורים קטנים, מבצעים סתימות. אך אם מדובר בבעיה משמעותית יותר, יש צורך בביצוע טיפולי שורש.
מהם טיפולי שורש
בטיפולי שורש רופא השיניים מסיר את הרקמה שיש בה נמק או דלקת. לא אחת היא כוללת גם זיהום שהתפתח בתעלות השורש. הטיפול מתבצע באופן נקודתי בתוך העצם שתומכת בשן.
קיימת חשיבות רבה להגיע לבדיקה בקליניקה מיד כשמתחילים הכאבים כדי שהמצב לא יהיה חמור יותר, כיוון שהדלקת עלולה לפלוש גם לשיניים הסמוכות. זאת כיוון שדלקת חמורה זו נגרמת עקב התפשטותה של העששת והעובדה שהחיידקים מפרישים חומרים אשר גורמים לפירוק השן.
הליך טיפול השורש
בשלב ראשון רופא השיניים מבצע טיפול ראשוני, הוא מסיר את השכבות הקשיחות של השן כמו דנטין ואמייל וזאת כדי שהדלקת לא תפגע במח השן, או בעצם הלסת. לאחר מכן הוא פותח את החלק העליון של השן ומחדיר פנימה לחלל הפנימי יריעת גומי. הוא מסיר את הרקמות או הנמק הבעייתיים ובסיום של התהליך הוא אוטם את תעלות השורש באמצעות חומר דמוי גומי.
לאחר ביצוע טיפול השורש הזמני, ממתינים פרק זמן של שבועיים שלושה ובמועד זה מבצע רופא השיניים את טיפול השורש הקבוע.
השלכות של טיפול שורש
יש מקרים שבתום הטיפולים הללו ולאחר שההרדמה המקומית מתפוגגת, יחוש המטופל כאבים ובהתאם לצורך הוא ייעזר במשככי כאבים. בנוסף לכך הוא עלול לסבול גם מנפיחויות ורגישות יתר בשיניים. כל התופעות הללו חולפות תוך כמה ימים.
קיימים מקרים חריגים שבהם נוצרת פגיעה עצבית בעצבים אשר ממוקמים ליד החך והלשון. גם תופעה זו חולפת תוך ימים בודדים.